Zara Foodstuff Industries Sdn. Bhd

Aktiviti 2024

Muafakat membawa berkat. Kami di ZARA Foodstuff Industries percaya bahawa kejayaan sesuatu pekerjaan itu adalah hasil persefahaman dan kerjasama yang erat.

Kerjasama yang membawa maksud membantu antara satu sama lain dalam kumpulan yang melebihi daripada seorang. Ia juga disebut tolong-menolong, gotong-royong, berkongsi kesenangan dan kesusahan serta bermuafakat.

Bagi mencapai satu bentuk kerjasama yang baik dan persefahaman di dalam sesebuah organisasi, kami di ZARA Foodstuff Industries sering melakukan aktiviti yang melibatkan kakitangan mahupun bersama masyarakat bagi merapatkan ukhwah sesama manusia seperti mana yang ditekankan di dalam Islam, di mana Islam menganjurkan umatnya menyuburkan sikap kerjasama dan tolong-menolong dalam perkara kebaikan.

RAMADHAN 2024

MAJLIS IFTAR BERSAMA ANAK YATIM RUMAH BARKAT

2 APRIL 2024 – Bersempena mengambil keberkatan bulan Ramadan yang mulia, Zara Foodstuff & ZFI Marketing telah menganjurkan program Majlis Iftar Bersama Anak Yatim Rumah Barkat Johor Bahru.

Program ini dimulakan dengan iftar bersama anak-anak Rumah Barkat, disusuli dengan pemberian duit raya dan cenderahati. Setelah berbuka bersama program diteruskan dengan solat berjemaah dan terawih bersama anak-anak Rumah Barkat.

Setelah selesai solat terawih majlis diteruskan dengan moreh dan bermain mercun serta bunga api bersama anak-anak Rumah Barkat.

Program ini merupakan inisiatif murni Zara Foodstuff & ZFI Marketing dalam mengeratkan kasih dan berkongsi rezeki sesama anak-anak yatim Rumah Barkat.Penglibatan dalam aktiviti-aktiviti kemasyarakatan setempat juga merupakan aktiviti yang sering dijalankan di Zara Foodstuff & ZFI Marketing

Setiap suapan, senyuman dan doa membawa makna bagi mereka yang kurang bernasib baik.

RAMADHAN 2024

MAJLIS KHATAM AL QURAN

Pada hari Isnin bersamaan 21 Ramadhan 1445H telah berlangsung majlis khatam Al Quran di Bangunan Zara bersama Ustazah Hayati Ismail dan kakitangan Zara Foodstuff & ZFI Marketing.

Majlis tersebut berakhir dengan penyampaian cenderahati kepada para tetamu dan para peserta. Semoga majlis ini dapat memupuk kecintaan kepada Al-Quran dengan memahami sejarah penurunan Al-Quran, dapat membudayakan membaca Al-Quran dalam kehidupan seharian dan menghayati keistimewaan serta keberkatan bulan Ramadhan. Amin.

RAMADAN 2024

KONGSI REZEKI - BUBUR LAMBUK ZARA

𝘙𝘦𝘻𝘦𝘬𝘪 𝘺𝘢𝘯𝘨 𝘱𝘢𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘴 𝘢𝘥𝘢𝘭𝘢𝘩 𝘳𝘦𝘻𝘦𝘬𝘪 𝘺𝘢𝘯𝘨 𝘥𝘪 𝘬𝘰𝘯𝘨𝘴𝘪.

Pemberian bubur lambuk di hadapan Bangunan Zara sepanjang bulan Ramadhan bermula dari 1 Ramadhan 1445H – 25 Ramadhan 1445H. Pengagihan bubur Lambuk Zara akan bermula dari jam 3:30 petang sehingga habis.

Setiap kakitangan ZARA FoodStuff & ZFI Marketing akan bekerjasama dalam penyediaan Bubur Lambuk ZARA mengikut jadual yang telah disediakan oleh Pihak BKKS.

Selain itu, pada ramadhan tahun ini, Zara Foods telah bekerjasama dengan Kraezy Coffee di mana para pelanggan Kraezy Coffee boleh mendapatkan Bubur Lambuk Zara jika membuat pembelian di semua cawangan Kraezy Coffee di Johor Bahru sepanjang bulan ramadhan.